Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Серпень – гаряча пора не тільки для сільськогосподарських колективів, але і для вчительства всієї країни, адже швидкими темпами йде підготовка закладів освіти до нового навчального року.

Дата: 22.08.2020 19:10
Кількість переглядів: 152

Сьогодні школи працюють в незвичних умовах пандемії, спричиненої вірусом SARS-CoV-2. Створення безпечного освітнього середовища – ось головне завдання керівників та працівників закладів освіти, засновника та працівників відділу освіти, культури, молоді та спорту Райгородоцької сільської ради.

Фото без опису

21 серпня 2020 року відповідно до розпорядження Райгородоцького сільського голови від 20.07.2020р. комісія у складі О.В.Продеус - заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів (голова комісії), начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Пухи Н.І., фельдшера санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бердичівського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області та представника МРВ УДСНС у Житомирській області Волошина О.В. (члени комісії) здійснила огляд готовності закладів освіти Райгородоцької сільської ради до 2020/2021 навчального року.

В ході перевірки встановлено, що у всіх закладах завершено ремонтні та профілактичні роботи, здійснено прибирання усіх навчальних приміщень та прилеглої території закладів, частково оновлено технологічне обладнання харчоблоків, забезпечено технічний огляд та перезаправку вогнегасників, за кошти місцевого бюджету , закуплено безконтактні термометри, миючі та дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту, проводяться заходи згідно з рекомендаціями МОЗ та МОН України щодо організації безпечного освітнього процесу.

В усіх закладах освіти створено умови для мінімізації ризику інфікування, виокремлено та обладнано спеціальні приміщення для тимчасового перебування учасників освітнього процесу у разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання та/або підвищеної температури. У визначених місцях обладнано куточки дезінфекції рук, контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту тощо. Запроваджено заходи щодо соціального дистанціювання та уникнення скупчення, спрямованих на мінімізацію контактування з іншими особами (відкрито декілька входів до приміщення, розроблено гнучкий графік початку навчальних занять для різних категорій здобувачів освіти, зроблено розмітку на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами). Розміщено інформації (плакати, банери) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Фото без опису

З 1 вересня 2020 року заняття в закладах освіти проводитимуться за класною системою, внесено зміни до схем розсаджування учнів. У класних кімнатах та групах обладнано куточки для дезінфекції рук, рідке мило, контейнери для використаних масок, рукавичок, паперових рушників, на видних місцях розміщено правила поведінки під час карантину. Розроблено тимчасові графіки харчування, щоб уникнути скупчень в їдальні. Питний режим учасників освітнього процесу буде організовано з використанням індивідуального або одноразового посуду. Технічний персонал забезпечений засобами для дезінфекції поверхонь, змінено графіки протирання згідно з рекомендаціями МОЗ України на період карантину. Освітній процес буде здійснюватися так, щоб діти максимально перебували на свіжому повітрі.

Відповідними наказами по ЗЗСО та ЗДО керівники призначили відповідальних осіб за проведення термометрії персоналу та дітям, результати якої фіксуватимуться у спеціальних журналах. Працівники та діти із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури тіла понад 37,2 ?С до закладів освіти не допускатимуться. В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти ізолюються в спеціально відведене приміщення закладу, інформуються батьки та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я. Автобуси, які здійснюватимуть перевезення учасників освітнього процесу, працюватимуть із дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм.

Фото без опису

Загалом комісія встановила, що заклади освіти готові до початку 2020/2021 навчального року. Незначні недоліки будуть усунені до 1 вересня 2020 року.

Ми дякуєм керівникам,

Їх спонсорам й працівникам,

Що про майбутнє наше дбають

І всі зусилля прикладають,

Щоб учні з радістю навчались,

Своєю школою пишались,

В садочках діти всі зростали

І щоб міцне здоров'я мали.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь