Пошук

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2021 РІК

Дата: 03.09.2021 12:05
Кількість переглядів: 347

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України   від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» Райгородоцькою сільською радою протягом І півріччя 2021 року з метою підвищення благополуччя населення, зростання соціальних стандартів життя мешканців громади, проводилась системна робота щодо розгляду звернень громадян та вирішення порушених у зверненнях питань.

 Так, в сільській раді запроваджено систему прийому і розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян; ведеться журнальний облік письмових звернень громадян, по кожному письмовому зверненню оформлюється справа; особистий прийом громадян проводиться сільським головою, першим заступником сільського голови  та секретарем згідно затвердженого графіку та у міру надходження звернень фіксується у журналах особистого прийому громадян. На веб–сайті сільської ради розміщено графіки прийому громадян керівництвом.   Систематично здійснюються заходи щодо підвищення рівня роботи зі зверненнями громадян, в основі яких лежить, перш за все, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються громадяни, а також постійний аналіз, узагальнення усних та письмових звернень. Вживаються заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян на одержання обгрунтованої, повної та своєчасної відповіді.

         За звітний період до Райгородоцької сільської ради надійшло  809 звернень громадян, а саме через:

-        обласну державну адміністрацію – 4 звернення;

-        особисті та виїзні прийоми громадян – 61 звернень;

-         електронне звернення з офіційного веб-сайту - 1;

-        письмові звернення – 743 звернення.

         Протягом І півріччя 2021 року колективних звернень надійшло 19, в них 245 підписів.

У 809 зверненнях було порушено 809 питань:

  • на першому місці питання аграрної політики та земельних відносин – 707;
  • питання соціального захисту населення - 32;
  • питання комунального господарства – 8;
  • питання охорони здоров'я  - 3 ;
  • питання екології - 3;
  • питання транспорту та зв'язку – 3;
  • питання житлової політики - 2;
  • питання праці і заробітної плати – 1;
  • інших – 50.

Усі питання, які порушуються у зверненнях громадян, що надходять до Райгородоцької сільської ради, уважно розглядаються керівництвом сільської ради та вживаються  заходи щодо максимального задоволення законних вимог громадян.

За наданням одноразової матеріальної допомоги продовжують звертатися громадяни, які потребують кошти на лікування або які з тих чи інших причин потрапили у складні життєві обставини. Для вирішення зазначених питань за рахунок коштів місцевого бюджету надано матеріальної допомоги громадянам на суму 15000 грн.

За результатами роботи всі 809 звернень громадян були вирішені по суті. Від загальної їх кількості вирішено позитивно 670 звернень,  на 46 звернень надані кваліфіковані роз’яснення, а також порядок оскарження у разі не згоди з даними роз’ясненнями чи прийнятими рішеннями, відмовлено у задоволенні  на 89 звернень.

         Серед авторів звернень переважають найменш соціально захищені категорії населення: пенсіонери, інваліди, члени багатодітних сімей, яких найбільше турбують питання соціального захисту.

Під особистим контролем керівництва сільської ради перебуває розгляд звернень категорій громадян, які окремо зазначені в Указі Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008. Зокрема, це інваліди Великої Вітчизняної війни, учасники АТО, ветерани війни та праці, інваліди, багатодітні сім'ї, одинокі матері та інші.

               Усі звернення громадян розглянуті належним чином та опрацьовані з наданням обгрунтованих відповідей у встановлені законодавством терміни, жодне звернення не залишено без уваги.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь