Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про звернення депутатів Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області до Верховної Ради України про підтримку законопроєктів щодо малої приватизації

Дата: 07.07.2021 09:26
Кількість переглядів: 116

    • УКРАЇНА
    • РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

   РІШЕННЯ

Одинадцята  сесія                                                                             VIIІ скликання

від 02.07.2021р.                                                                                        № 323  

Про звернення депутатів Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області до Верховної Ради України про підтримку законопроєктів щодо малої приватизації

Керуючись ст.25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, сільська  рада

 

ВИРІШИЛА:

         1. Звернутися до Верховної Ради України про підтримку законопроєктів щодо малої приватизації (текст звернення додається).

 2. Доручити Райгородоцькому сільському голові підписати звернення.

 3. Надіслати текст звернення до Верховної Ради України.

 

    Сільський голова                                                 Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

Верховній Раді України

Звернення
депутатів Ра
йгородоцької сільської ради Бердичівського району
Житомирської області до Верховної Ради України про підтримку
законопроектів щодо малої приватизації

Ми,  депутати Райгородоцької сільської ради, виступаємо за чесну та прозору приватизацію, що дозволить підняти з руїн покинуті підприємства, привести до ладу занедбане майно і довгобуди, запустити економіку, дати людям роботу і наповнити як державний бюджет, так і бюджети громад.

Усі 30 років української незалежності, під виглядом захисту інтересів держави і недопущення приватизації, здійснювався масштабний дерибан. Кошти, майно, нерухомість державних та комунальних підприємств, які мали приносити дохід народу України, працювали на збагачення політиків та корупціоперів різного рівня.

В результаті з-понад 3000 колись працюючих державних підприємств 1 000 давно зупинилися, а їхні борги перевищують вартість. Близько 15% усього народного майна здається в оренду нелегально, збагачуючи корупціоперів.

Ціною такої політики став утрачений промисловий потенціал, занепад інфраструктури та, як наслідок, втрата робочих місць і трудова міграція.

На наших очах занепадають колись працюючі підприємства. Руїнами стають державні склади та санаторії. Школи та гуртожитки, що за всі 30 років незалежності так ніхто і недобудував, перетворюються на купи сміття. І дуже часто такі об’єкти стають головним болем саме місцевої влади.

Тому ми як представники громад зацікавлені, щоб за допомогою малої приватизації вирішити питання довгобудів і занедбаних приміщень, запустити економіку, дати людям роботу у себе вдома, щоб вони не виїжджали за кордон, залучити додаткові кошти до місцевих бюджетів.

Закликаємо Верховну Раду України ухвалити пакет законопроектів щодо малої приватизації №№4572, 4573, 4574 і 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності.

Усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів. Але закликаємо парламент також передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив.

Вважаємо, що це справедливий підхід, оскільки занедбане державне майно часто стає проблемою конкретної громади, в якій воно знаходиться. Тому держава має розділити з місцевою владою не лише шкоду, а й потенційні вигоди від державної власності.

Водночас ми наполягаємо на тому, що Україна має зберегти контроль над підприємствами і активами, які мають стратегічний характер, належать до об’єктів критичної інфраструктури, оборони або мають важливе значення для народу України. їхній статус і надалі мас захищатися на рівні закону.

Ми переконані, що мала приватизація поверне до життя колишні заводи, магазини, гуртожитки і санаторії, що за стільки років перетворилися на справжні пам’ятники безгосподарності, корупції і втрачених можливостей.

За дорученням депутатів

Райгородоцької сільської ради

 

        Сільський голова                                            Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь