Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження   Програми «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік»         

Дата: 22.12.2021 14:25
Кількість переглядів: 112

 Україна

РАЙГОРОДОЦЬКА  СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

                                                      Р І Ш Е Н Н Я

 

   Сімнадцята сесія                       с.Райгородок                                      VІІІ скликання

 

   від 17.12.2021 року                                                                                           №  529                                            

Про затвердження   Програми «Компенсація

фізичним особам, які надають соціальні послуги

з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік»

        

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», від 06 жовтня 2021 року №1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі», з метою забезпечення виконання завдань в частині соціального захисту населення, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку, сільська  рада

 В И Р І Ш И Л А:

           1.Затвердити сільську Програму «Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік» (додається).

            2.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку.

 

 

 

       Сільський голова                                                                Максим САМЧИК

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                    рішенням Райгородоцької  сільської ради

                                                                                        від 17 грудня 2021 року № 529    

 

Програма

«Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік» Райгородоцької сільської ради

 

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

Ініціатор розроблення  Програми

Відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради

Розробник  Програми

Відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради

Співрозробники  Програми

Структурні підрозділи Райгородоцької сільської ради

Відповідальний виконавець Програми

Відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради

Учасники Програми

Управління соціального захисту населення Бердичівської РДА, відділ соціального захисту населення, фінансовий відділ, виконавчий комітет Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області, КУ «Центр соціальних послуг», Райгородоцький центр ПМСД

Термін реалізації положень Програми

2022 рік

Перелік  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Місйевий бюджет Райгородоцької сільської ради

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

156 тис.грн

Примітка: обсяги фінансових ресурсів можуть коригуватися залежно від підвищення прожиткового мінімуму в Україні та кількості отримувачів компенсації в територіальній громаді.

 

 

 

 

Загальна частина

Програму розроблено на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», від 06 жовтня 2021 року №1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі»,.

 

 Підставою для розроблення Програми є існування на території Райгородоцької сільської ради  проблеми соціального захисту  таких категорій населення:

осіб з інвалідністю I групи;

дітей з інвалідністю;

громадян похилого віку з когнітивними порушеннями;

невиліковно хворих, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися;

дітей, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітей, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органів, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161.  

Мета Програми

Забезпечення виконання завдань в частині соціального захисту населення, підвищення рівня соціальної захищеності  осіб з інвалідністю I групи; дітей з інвалідністю; громадян похилого віку з когнітивними порушеннями; невиліковно хворих, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися; дітей, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітей, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органів, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161.  

Програму розроблено у межах норм Конституції України, Законів України, Указів Президента України, постанов, розпоряджень Кабінету Міністрів України.

Фінансове забезпечення Програми

Розв'язання даної проблеми потребує залучення коштів місцевого бюджету, координації спільних дій управління соціального захисту населення Бердичівської РДА, відділу соціального захисту населення, фінансового відділу, виконавчого комітету Райгородоцької сільської ради, КУ «Центр соціальних послуг», Райгородоцького центру ПМСД. 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється в межах видатків, затверджених рішенням сесії Райгородоцької сільської ради при прийнятті бюджету  на 2022 рік.

Обсяги видатків на реалізацію Програми затверджуються на кожен рік окремо і можуть коригуватися протягом року залежно від підвищення прожиткового мінімуму в Україні та кількості отримувачів компенсації в територіальній громаді.

Заходи із виконання Програми

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» та   до підпункту “а” пункту 4 частини першої статті 89 Бюджетного кодексу України, згідно з п.15 Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 року № 859, виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, і покриття витрат на її доставку проводяться за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Компенсація призначається і виплачується управлінням соціального захисту населення Бердичівської райдержадміністрації за місцем проживання, перебування особи, якій надаються соціальні послуги.

Компенсація призначається, виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб у визначених законодавством розмірах.

Відповідальні за виконання Програми

- управління праці та соціального захисту населення Бердичівської райдержадміністрації;

 - відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради;

- фінансовий відділ Райгородоцької сільської ради;

-виконавчий комітет Райгородоцької сільської ради;

 КУ «Центр соціальних послуг»;

 Райгородоцький центр ПМСД

Контроль за ходом виконання Програми

Контроль за виконанням положень зазначеної Програми здійснює заступник сільського голови згідно з розподілом обов'язків щодо відання питаннями соціального захисту. 

Відділ соціального захисту населення Райгородоцької сільської ради про хід виконання Програми інформує постійну комісію Райгородоцької сільської ради з питань бюджету до 1 грудня 2022 року.

Загальна потреба в коштах: 156 тис. грн.

 

    

     Секретар ради                                                        Світлана БАРАНОВСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь