Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Порядку установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг

Дата: 22.12.2021 14:27
Кількість переглядів: 104

    • УКРАЇНА
    • РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА        

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

Сімнадцята   сесія                         с.Райгородок                           VIІI скликання

 

від 17.12.2021 року                                                                                        № 527

     

 

Про затвердження Порядку

установлення диференційованої

плати за надання соціальних послуг

 

 

Керуючись ст. 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст. 27, п. 1.1., п. 2.1.а, п. 7 ст. 28 Закону України «Про соціальні послуги», п. 5 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 429 «Порядок установлення диференційованої оплати за надання соціальних послуг», п. 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 587 «Про організацію надання соціальних послуг», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку, сільська рада 

 

ВИРІШИЛА

 

  1. Затвердити Порядок установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг (додаток № 1).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Райгородоцької  сільської ради питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку.

 

 

 

Сільський голова                                          Максим  САМЧИК

 

 

 

 

 

 

Додаток № 1

до рішення сільської ради

від 17.12.2021 року № 527

 

Порядок

установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг

 

  1. Даним Порядком визначено механізм установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг.
  2. Диференційована плата за надання соціальних послуг в обсязі, визначеному державними стандартами соціальних послуг, установлюється відділом соціального захисту виконавчого комітетету Райгородоцької сільської ради, який приймає рішення про надання чи відмову у наданні соціальних послуг.

Соціальні послуги з установленням диференційованої плати за надання соціальних послуг понад обсяг, визначений державними стандартами соціальних послуг, надаються за повну плату.

3. Диференційована плата за надання соціальних послуг установлюється отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткових мінімуми, але не перевищує чотирьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.

4. Диференційована плата за надання соціальних послуг не встановлюється та надається за рахунок бюджетних коштів незалежно від доходу отримувача послуг:

- з інформування, консультування, соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах, надання притулку, представництва інтересів, перекладу жестовою мовою, а також соціальних послуг, що надаються екстрено (кризово);

- особам, які постраждали від торгівлі людьми і отримують соціальну допомогу відповідно до законодавства у сфері протидії торгівлі людьми,

- особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, дітям з інвалідністю,

- особам з інвалідністю I групи,

- дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років, сім’ям опікунів, піклувальників, прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, сім’ям патронатних вихователів, дітям, визначеним пунктом 5 частини шостої статті 13 Закону України “Про соціальні послуги”,

- особам, щодо яких прийнято рішення сільської ради про їх надання  за рахунок  бюджетних коштів.

5. Середньомісячний сукупний дохід отримувача соціальних послуг для установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг враховується за шість місяців, що передують місяцю звернення за наданням соціальних послуг, та обчислюється шляхом ділення середньомісячного сукупного доходу сім’ї отримувача на кількість членів сім’ї за методикою обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженою Мінсоцполітики.

6. Диференційована плата за надання соціальних послуг установлюється з дати укладення договору про надання соціальних послуг і переглядається щороку.

7. Диференційована плата за надання соціальних послуг сплачується щомісяця у розмірі, що не перевищує граничної величини. Якщо вартість соціальних послуг, що надаються протягом відповідного місяця, не перевищує граничної величини, диференційована плата за надання соціальних послуг становить 75 відсотків вартості таких послуг.

8. Прожитковий мінімум для встановлення диференційованої плати за надання соціальних послуг враховується в установленому законодавством розмірі для відповідної категорії осіб за місяць, що передує місяцю звернення особи за наданням соціальних послуг.

9. Вартість соціальної послуги визначається на підставі тарифу, обчисленого відповідно до Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р.

№ 428.

 

 

Сільський голова                                        Максим САМЧИК

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь