Пошук

Про затвердження типового договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що передбачається до продажу, та типового договору на проведення експертної грошової оцінки земельної д

Дата: 08.02.2022 12:24
Кількість переглядів: 169

Україна

 РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКИЙ РАЙОН

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  Р І Ш Е Н Н Я

 

  Дев’ятнадцята сесія                     с.Райгородок                            VIIІ скликання

 

  від  03.02.2022 року                                                                                      № 545         

 

Про затвердження типового договору про оплату

авансового внеску в рахунок оплати ціни

земельної ділянки несільськогосподарського

призначення, що передбачається до продажу, та

типового договору на проведення експертної

грошової оцінки земельної ділянки

несільськогосподарського призначення,

на якій розташовано об’єкти нерухомого майна

 

Відповідно до статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, ст. 128 Земельного кодексу України, Закону України «Про оцінку земель», Методики експертної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002р. № 1531 із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2009 р. № 381, враховуючи рекомендації галузевої постійної комісії, сільська рада

 ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити типовий договір про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що передбачається до продажу (додаток 1).

2. Затвердити типовий договір на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, на якій розташовано об’єкти нерухомого майна (додаток 2).

3. Затвердити розміри авансових внесків, що застосовуються при укладенні договорів про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення (у відсотках) ставки від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що передбачаються до продажу (додаток 3).

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                                       Максим САМЧИК

 

 

Додаток 1

до рішення Райгородоцької сільської ради від 03.02.2022 року № 545

 

 

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

про оплату авансового внеску в рахунок оплати

ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення,

що передбачається до продажу

 

с.Райгородок                                             «___»__________ 20__ р.

 

СТОРОНИ:

Сторона 1: Райгородоцька сільська рада Бердичівського району Житомирської області, в особі сільського голови  _____________________,   який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї сторони,

Сторона 2:__________________________, в особі ____________________,       який (а) діє на підставі _____________________, з другої сторони, керуючись взаємною згодою та діючим законодавством України, уклали цей Договір про наступне:

1. Предмет Договору

1.1. Сторона 2 сплачує, а Сторона 1 приймає авансовий внесок в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення загальною площею _______ кв. м, кадастровий номер (___________________), яка розташована за адресою: ______________________________________________________________.

1.2. Авансовий внесок використовується Стороною 1 для фінансування робіт з виготовлення відповідним суб’єктом оціночної діяльності звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки, що передбачається до продажу.

1.3. Розмір авансового внеску становить _____ гривень.

1.4. Сума авансового внеску сплачується Стороною 2 на рахунок Райгородоцької сільської ради, відкритий у територіальному органі Державної казначейської служби України: р/р № ______________________, код ЄДРПОУ _____________, банк отримувача ____________________, код платежу _________, призначення платежу: «Авансовий внесок в рахунок оплати вартості земельної ділянки за адресою: ________________ (кадастровий номер ________________)».

1.5. Сума авансового внеску має бути сплачена протягом _______________ днів з дня підписання цього Договору.

 

2.Права і обов’язки Сторін

2.1. Сторона 2 сплачує на рахунок Сторони 1, вказаний в п. 1.3., авансовий внесок з зазначенням у платіжному дорученні своїх реквізитів, номера і дати цього Договору та повної назви Сторони 1.

2.2. У разі відмови Сторони 2 від укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки авансовий внесок в рахунок оплати ціни земельної ділянки не повертається.

 

3.Строк дії Договору та відповідальність Сторін

3.1. Строк дії договору починається з моменту його підписання Сторонами та закінчується з моменту підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки.

3.2. Умови цього договору можуть бути змінені за взаємною згодою Сорін.

3.3. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з законодавством та Договором.

3.4. У випадках, не передбачених цим Договором, Сторони керуються нормами чинного законодавства.

3.5. Цей Договір складено у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін.

 

 

4.Юридичні адреси та реквізити Сторін:

 

Сторона 1

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

 

Сільський голова

 

 

__________________

 

Сторона 2 ______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

 

 

 

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення Райгородоцької сільської ради від 03.02.2022 року № 545

 

 

 

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки

несільськогосподарського призначення, на якій розташовано

об’єкти нерухомого майна

 

 

с.Райгородок                                   «___»_________ 20___ р.

 

Сторони:

Замовник: Райгородоцька сільська рада Бердичівського району в особі сільського голови ___________________________, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї Сторони,

Оцінювач (суб’єкт оціночної діяльності): ____________________, в особі ___________________, який діє на підставі ___________, з другої Сторони, керуючись взаємною згодою та діючим законодавством України, уклали цей Договір про наступне:

 

1. Предмет Договору

1.1. Замовник доручає, а Оцінювач бере на себе зобов’язання по визначенню вартості та виконанню звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки для ________________________________, площею ________кв. м (кадастровий номер __________________), яка розташована за адресою: _____________________, на якій розташовано об’єкти нерухомого майна, що належать Покупцю земельної ділянки__________________________.

 

2. Вартість робіт та порядок розрахунків

2.1. Загальна вартість робіт, зазначених у п.1.1. цього Договору, визначається згідно з конкурсними пропозиціями Оцінювача, відповідно до протоколу засідання Комісії по конкурсному відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до проведення експертної оцінки комунальної власності, виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель, виконавця земельних торгів (аукціонів), від ___________ № ___ у розмірі ______________.

2.2. Цей Договір та виписаний Оцінювачем рахунок є підставою для перерахування коштів за проведення експертної оцінки земельної ділянки на рахунок Оцінювача.

 

3. Права та обов’язки Сторін

3.1. Оцінювач зобов’язаний на вимогу Замовника давати пояснення щодо поданого звіту та об’єкту оцінки.

3.2. Оцінювач не несе відповідальності за наслідки, що виникли внаслідок використання результатів оцінки з метою, що не була предметом Договору.

3.3. Замовник сприяє наданню всієї необхідної інформації про об’єкт оцінки, яка відповідно до чинного законодавства має знаходитись у власника нерухомого майна і необхідна для виконання Оцінювачем робіт, передбачених п. 1.1. Договору.

3.4. Якщо в процесі роботи Оцінювача виникла потреба у проведенні інвентаризації майна, аудиторської перевірки або поновлення бухгалтерського обліку, Оцінювач має право вимагати проведення таких робіт від особи, яка бажає купити земельну ділянку. Термін дії Договору при цьому продовжується на період виконання таких робіт.

3.5. Якщо в процесі оцінки виникла потреба в залученні спеціалістів вузьких галузей, Оцінювач має право вимагати залучення таких, при цьому оплата їхніх послуг проводиться за рахунок загальної вартості робіт з виконання експертної грошової оцінки. Термін дії Договору при цьому продовжується на період виконання таких робіт.

3.6. Оцінювач самостійно погоджує звіт з експертної грошової оцінки з відповідними органами державної влади та місцевого самоврядування.

 

4. Порядок приймання і передачі робіт

4.1. Приймання виконаних робіт за цим Договором оформлюється актом приймання-передачі робіт (далі - акт).

4.2. Замовник зобов’язаний підписати акт протягом 3-х робочих днів з дня одержання експертного висновку.

4.3. У разі відмови від підписання акта Замовник складає протягом 5 днів з моменту отримання акта експертного висновку мотивований протокол розбіжностей. Якщо протягом місяця з моменту отримання Замовником виконаної роботи акт прийому-передачі робіт по експертній грошовій оцінці не буде повернуто Оцінювачу, робота вважається прийнятою без зауважень.

 

5. Строк виконання робіт

5.1. Початком робіт вважається підписання Договору, за умови надання Оцінювачу всієї необхідної інформації про об’єкт оцінки.

5.2. Термін виконання робіт визначається конкурсними пропозиціями Оцінювача до подачі на обов’язкову державну експертизу. Про передачу на експертизу Оцінювач інформує в письмовій формі.

5.3. Термін виконання робіт продовжується на термін проходження обов’язкової (повторної) державної експертизи.

5.4. Оцінювач має право виконати роботи достроково.

 

6. Відповідальність Сторін

6.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно з законодавством та цим Договором.

6.2. Невиконання робіт в терміни, зазначені в п.5.2., є підставою для розірвання цього Договору.

6.3. Сторона, яка порушила зобов’язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов’язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося не з її вини.

 

7. Умови розірвання Договору

7.1. Цей Договір може бути розірваний за взаємною згодою сторін у порядку, визначеному чинним законодавством, крім випадку, зазначеному у п.6.2.

 

8. Інші умови

8.1. Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання Сторонами передбачених ним зобов’язань.

8.2. Умови цього Договору можуть бути змінені лише за взаємною згодою Сторін з обов’язковим складанням додаткової угоди.

8.3. Усі спори, що пов’язані з цим Договором, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами. Якщо спір не може бути вирішений шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору, визначеному відповідним чинним законодавством України.

8.4. У випадках, не передбачених цим Договором, Сторони керуються нормами чинного законодавства.

8.5. Цей Договір укладений у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін.

8.6. Після підписання цього Договору усі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.

8.7. Додатками до цього Договору є Акти виконаних робіт.

 

9. Юридичні адреси та реквізити Сторін:

 

Замовник

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

Сільський голова

 

__________________

 

Оцінювач______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

______________________________

 

 

 

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до рішення Райгородоцької сільської ради від 03.02.2022 року № 545  

 

 

 

Розміри авансових внесків,

що застосовуються при укладенні договорів про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки несільськогосподарського призначення (у відсотках) ставки від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що передбачаються до продажу

 

 

№ п/п

Площа земельної ділянки

несільськогосподарського призначення, яка підлягають продажу

Ставки авансового внеску у відсотках від нормативно грошової оцінки земельної ділянки

1

до 0,5000 га

10-12%

2

від 0,5000 га –до 1,0000 га

8-10%

3

від 1,0000 га –до 3,0000 га

5-7%

4

більше 3,000 га

2-4%

 

 

 

 

 

Сільський голова                                            Максим САМЧИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь