Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження висновку про недоцільність позбавлення батьківських прав Бородіна Д.О.

Дата: 20.09.2022 08:38
Кількість переглядів: 125

                                                                                                                                                   Фото без опису

 

Україна

РайГОРОДОЦЬКА  сільська  рада

                                                                           БЕРДИЧівського  району  ЖИТОМИРСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 15.09.2022 року                            с.Райгородок                                   № 55

 

Про  затвердження висновку про

недоцільність  позбавлення батьківських

прав Бородіна Д.О.

 

Керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.164,165 Сімейного кодексу України, ст. 8 Закону України «Про охорону дитинства», постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язані із захистом прав дітей»,  на виконання Ухвали Бердичівського районного суду від 30 серпня 2022 року по справі №274/3971/22, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Райгородоцької сільської  ради від 15.09.2022 року, виконавчий комітет,

 

         ВИРІШИВ:

 

1.Затвердити висновок про недоцільність позбавлення батьківських прав Бородіна Дмитра Олександровича, відносно його малолітньої доньки Бородіної Дар’ї Дмитрівни, 27.07.2011 року народження, що додається.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів сільської ради Олега КОРІНЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                  Максим САМЧИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Райгородоцької сільської ради

від 15.09.2022 № 55

 

Висновок

про недоцільність позбавлення батьківських прав Бородіна Дмитра Олександровича відносно його малолітньої доньки Бородіної Дар’ї Дмитрівни, 27.07.2011 року народження

 

Службою у справах дітей Райгородоцької сільської ради розглянуто та вивчено документи, представлені Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області щодо позбавлення батьківських прав Бородіна Дмитра Олександровича, який мешкає у селі Велика П’ятигірка Бердичівського району Житомирської області.

Під час перебування в шлюбі у громадян Бородіної Сніжани Андріївни та Бородіна Дмитра Олександровича 27 липня 2011 року народилася донька Бородіна Дар’я Дмитрівна. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через відсутність взаєморозуміння між батьками.

У 2015 році, після розлучення батьків, Бородіна Дар’я Дмитрівна, проживала з матір’ю Бородіною Сніжаною Андріївною у Святошинському районі м. Києва та навчалася в одні  й із шкіл міста Києва.

Після початку агресії Російської Федерації, дівчинка разом з матір’ю, вітчимом та молодшою сестрою переїхали проживати у с. Велика П’ятигірка, провулок Миру,7 де і мешкають зараз.

         Працівниками служби у справах дітей Райгородоцької сільської ради (далі Служба) переговорено з матір’ю дівчинки, Бородіною С.А., яка проінформувала, що після розлучення батько не піклується про доньку, жодного разу не виявив бажання зустрітися з нею, не займається її вихованням, не цікавиться її життям та здоров’ям. На аліменти мати його не подавала, думала, що батько свідомо буде надавати фінансову підтримку дитині. З моменту розлучення і проживання у м. Київ, батько жодного разу не бачився з донькою. Декілька місяців назад, після початку воєнних дій, коли вони переїхали в с. В.П’ятигірку, батько просив дозволу побачитись з донькою, але вона подумала, що не бачившись скільки років, час вже втрачено, тим паче, що одружилася вдруге, і дівчинка прихильна до вітчима, який має бажання удочерити її.

Федорчук Н.М., бабуся розповіла, що Бородіна С.А. перешкоджає спілкуванню з онучкою. Бородін Д.О, не відмовляється від дівчинки, має бажання спілкуватися з нею, брати участь у її вихованні.

 Працівники Служби поспілкувалися з батьком дівчинки, Бородіним Д.О., який повідомив, що категорично проти, щоб його позбавляли батьківських прав. У 2015 році, після повернення із Польщі, де був на  заробітках,  зрозумів, що вже розлучений. Після того мати дівчинки вже не давала бачитись з дитиною. Не міг батько і спілкуватися з бувшою дружиною по телефону, так як вона заблокувала його номер. Декілька місяців тому, коли почалися воєнні дії, і Бородіна С.А. переїхала з Києва у Велику П’ятигірку, попросив побачення з донькою, але вона відмовила, сказала, що вже пройшло багато часу, і у дівчинки вже є батько. Стараються разом із бабусею передавати гроші і подарунки через сусідку, але мати дівчинки їх не приймає.

Відповідно до характеристики старости Великоп’ятигірського  старостинського округу  батьки дівчинки проявили себе тільки з позитивного боку, за період проживання заяв, скарг від сусідів на них не надходило.

На даний час як Бородіна С.А. так і Бородін Д.О. мають інші сім’ї, обоє мають дітей від другого шлюбу.

Дане питання розглядалось на засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Райгородоцької сільської ради, на яке батьки відмовилися з’явитися.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є матір’ю з якою проживає дитина.

На виконання ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», керуючись ст.164 Сімейного кодексу, враховуючи вищезазначену інформацію орган опіки та піклування виконавчий комітет Райгородоцької сільської ради вважає недоцільним позбавлення батьківських прав Бородіна Дмитра Олександровича, у зв’язку з відсутністю обгрунтованих підстав для встановлення факту ухиляння ним від виконання своїх батьківських обов’язків щодо виховання дитини Бородіної Дар’ї Дмитрівни.

 

 

 

Сільський голова                                                    Максим САМЧИК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь