Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження  Програми «Шкільний автобус» на 2022 - 2026 рік

Дата: 01.11.2022 14:37
Кількість переглядів: 106

УКРАЇНА

РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 РІШЕННЯ

 

 Двадцять шоста  сесія               с.Райгородок                             VIII скликання

 

від 26.10.2022 року                                                                                      № 661

 

 

Про затвердження  Програми

«Шкільний автобус» на 2022 - 2026 рік

 

 Відповідно до ст. 32 п.4 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 13 Закону України "Про освіту", ст.  8 Закону України "Про повну загальну середню освіту", постанов Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року № 31 «Про затвердження Програми «Шкільний автобус», від 14.01.2015р. № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та з метою регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і додому учнів, вихованців дошкільних навчальних закладів та педагогічних працівників,  враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму «Шкільний автобус»  на 2022 – 2026 рр. (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності та гуманітарних питань 

 

 

 

  Сільський голова                                           Максим САМЧИК                     

        

 

                                                       

ДОДАТОК

 

до рішення сільської ради

від  26.10.2022р. № 661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

 

«Шкільний автобус» на 2022 - 2026 рік

 

  1.Загальна частина

1.1. Програма  розроблена відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Так, статтею 32 п.4 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статтею 13 Закону України "Про освіту", статтею 8 Закону України "Про повну загальну середню освіту"  передбачено, що  органи місцевого  самоврядування забезпечують пільговий проїзд учнів, вихованців та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки із місцевих бюджетів.  

На території сільської ради за межею пішохідної доступності перебувають і потребують підвезення учні та діти, які проживають  в селах Буряки, Андріяшівка, Мартинівка, Обухівка, Бенедівка, Лісова Слобідка, Озадівка, Гардишівка, м.Бердичів, Велика П’ятигірка, Маркуші, Райгородок. Крім того, підвезення потребують 69 педагогічних працівників.

               Виконання Програми дасть змогу створити умови для забезпечення у сільській місцевості регулярного безплатного перевезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників, створити умови для безпеки і збереження здоров’я дітей, сприяти подальшому розвитку їх індивідуальних здібностей і обдарованості.

          З метою раціонального використання автобусів керівництво  закладів освіти повинно забезпечити коригування розкладів уроків та режиму освітнього процесу.

 

 

2. Мета і завдання Програми

 

Метою Програми є  організація безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників закладів дошкільної та  загальної середньої освіти у сільській місцевості до місця навчання, роботи  і додому  (далі -  перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників), підвезення учнів та педагогічних працівників на олімпіади, змагання, конкурси; підвезення до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання; організація екскурсійних поїздок для учнів та педагогічних працівників історичними та пам’ятними місцями області і України;  поліпшення освітнього рівня населення, що проживає у сільській місцевості, та раціонального використання кадрового потенціалу  закладів освіти.

 

  Основними завданнями Програми є:

        - створення оптимальної та ефективної  мережі закладів освіти у сільській місцевості;

  • забезпечення реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти;
  •   забезпечення прав батьків та дітей у виборі  закладу загальної середньої освіти;
  • створення парку автобусів для забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного перевезення учнів, вихованців дошкільних навчальних закладів та педагогічних працівників до місць навчання, роботи  і додому;
  • підвезення учнів та педагогічних працівників на олімпіади, змагання, конкурси, до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання;
  • організація екскурсійних поїздок для учнів та педагогічних працівників історичними та пам’ятними місцями області і України;
  • перевезення педагогічних працівників для участі у  семінарах, нарадах, конференціях;
  • покращення умов проїзду учнів до місця навчання;
  •  безпека дітей під час проїзду.

 

 

3. Фінансування програми

 

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок  коштів бюджету Райгородоцької територіальної громади та залишку коштів освітньої субвенції..

Головний розпорядник коштів – відділ освіти, молоді та спорту Райгородоцької сільської ради  Житомирської області в межах бюджетних призначень передбачає кошти на фінансування Програми із загального та спеціального фондів бюджету Райгородоцької  територіальної громади.

 Обсяг фінансування Програми може уточнюватись у процесі виконання  бюджету Райгородоцької територіальної громади на відповідний рік.

Фінансування  Програми здійснюється в межах асигнувань, передбачених в бюджеті Райгородоцької територіальної громади а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

 

 

4. Очікуванні результати Програми

 

Виконання Програми дасть можливість:

 

забезпечити перевезення 100 відсотків учнів закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості до місця навчання і додому;

забезпечити соціальний захист учнів;

створити належні умови для здобуття учнями, які проживають у сільській місцевості, повної загальної середньої освіти;

своєчасне та безпечне прибуття дітей  до закладів  загальної середньої, дошкільної освіти та додому.

 

 

 

 

 

 

5. Порядок забезпечення пільгового проїзду

                                   учнів до місця навчання і додому

 

5.1. Пільговим проїздом шкільними автобусами забезпечуються учні, які проживають на віддалених територіях Райгородоцької сільської ради, де  відсутні заклади загальної середньої освіти.

5.2. Учні користуються пільговим проїздом в межах 100 відсотків від вартості потреб на утримання шкільних  автобусів, а саме: витрат  на придбання паливно-мастильних матеріалів, запасних частин, обладнання та проведення оплати послуг, які відшкодовуються за рахунок коштів бюджету Райгородоцької  територіальної громади.

5.3 Пільговий проїзд автобусами учнів здійснюється протягом навчального року за 5-ти денним робочим тижнем, за винятком канікулярних періодів та святкових днів. У разі перенесення навчальних занять на суботні дні, пільговий проїзд забезпечується відповідно до розпорядчих документів, виданих Відділом  освіти, культури, молоді та спорту  Райгородоцької сільської ради.

5.4. Контроль за організацією пільгового проїзду учнів забезпечують керівники шкіл, які визначають наказами супроводжуючих осіб, затверджують списки учнів, що користуються пільговим проїздом.

5.5. Керівники шкіл, до яких здійснюється пільговий проїзд учнів, забезпечують високий рівень безпеки, надійності, якості при організації пільгового проїзду учнів до місць навчання та додому і  належний порядок під час руху, посадки (висадки) з автобусів.

      

6. Заходи щодо виконання Програми та орієнтовні обсяги

 

 

№ з/п

Найменування заходу

Виконавці

Терміни виконання

Орієнтовні обсяги фінансування в 2022 - 2026 роки, тис.грн

2022-

2026

Джерела фінансування

2022

2023

2024

2025

2026

Місцевий

бюджет

Інші джерела

фінансування

1

Придбання паливо-мастильних матеріалів, обладнання та послуг  на утримання шкільних автобусів по підвозу дітей на території сільської ради

Відділ  освіти, культури молоді та спорту Райгородоцької сільської ради

 

2022 -2026

2000000.00

 

 

500.00

500.00

500.00

500.00

500.00

2

Придбання автотранспортного засобу «Шкільний автобус»

Відділ  освіти, культури молоді та спорту Райгородоцької сільської ради

2022

2026

2390000,00

1060239,66

1329760,34

2390000,00

 

 

 

 

 

 

 

 

4390000.00

 

 

2890000.00

500.00

500.00

500.00

500.00

 

Сільський голова                                                                 Максим САМЧИК

Про затвердження  Програми «Шкільний автобус» на 2022 - 2026 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь