Пошук

Про проведения земельних торгів                              на право оренди земельної ділянки за межами села Мартинівка

Дата: 23.01.2023 10:38
Кількість переглядів: 94

УКРАЇНА

РАЙГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

 

Тридцята  сесія                                   с.Райгородок                               VIIІ скликання

 

від   18.01.2023 року                                                                                       № 734

 

Про проведения земельних торгів                              на право оренди земельної ділянки за межами села Мартинівка

 

Відповідно до пункту 34 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись статтями 12, 83, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, Законами України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та ïx обтяжень» розглянувши документацію, підготовлену до земельних торгів, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та екології, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Включити в Перелік земельних ділянок, право оренди яких буде продано на земельних торгах в 2023 році земельну ділянку комунальної власності водного фонду, в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом (ставок), загальною площею 33,0000 га кадастровий номер 1820885200:11:000:1006, у тому числі під водним плесом — 26,9242 га,   для    рибогосподарських    потреб, що розташована   за межами с.Мартинівка, Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області та оголосити земельні торги у формі електронного аукціону.
  2. Затвердити стартовий розмір річної орендної плати, мінімальний крок торгів та інші умови користування земельною ділянкою, а саме:
    • річна орендна плата становить: 95178 грн. 60 коп., без ПДВ, (12 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки);
    • крок торгів: 951 грн. 79 коп. (1 % стартової ціни лота);
    • гарантійного внеску за лотом становить : 28553 грн 58 коп. (30 % стартового розміру річної орендної плати).
    • грошова оцінка земельної ділянки становить 793155 грн. 00 коп. без ПДВ.
    • переможця земельних торгів:
  • провести  оплату  придбаного  лота у  порядку  та строки,  визначені чинним законодавством;
  • забезпечити   використання  земельної   ділянки    згідно  її   цільового призначення;
  • сплачувати орендну плату за водний об’єкт  площею  26,9242 га, відповідно до Методики визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти, затвердженої Наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 28.05.2013 № 236
  • за власні кошти здійснити державну реєстрацію права користування земельної ділянки.
  1. Затвердити  проект тексту Договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом, який пропонується укласти з переможцем земельних торгів у формі електронного аукціону(Додаток 1).
  2. За результатами електронних торгів, передати переможцю торгів земельну ділянку у користування на умовах, визначених в договорі оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним обєктом.
  3. Встановити строк оренди земельної ділянки   25 років.
  4. Головному спеціалісту фінансового відділу сільської ради Махаловій Н.Д. опублікувати в електронній торговій системі ДП «Прозорро.Продажі» оголошення про проведення земельних торгів.
  5. Уповноважити сільського голову Самчику М.Ю. затвердити протокол результатів земельних торгів та підписати договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом .
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісії сільської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури та екології.

 

 

 

           Сільський голова                                                                   Максим САМЧИК

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 30 ceciï восьмого скликання

 Райгородоцької сільської ради

 Бердичівського району

 Житомирської області

від 00 січня 2023 року

 

 

Проект договору, що пропонується укласти за результатами земельних торгів

 

ДОГОВІР

оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

с.Райгородок

Бердичівського  район,

Житомирської області                                                                                                  2023 .

 

Орендодавець Райгородоцька сільська рада Бердичівського району Житомирської області (КОД ЄДРПОУ 04345569), в особі сільського голови Самчика Максима Юрійовича. що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». відповідно до рішення    ceciї   скликання Райгородоцької сільської ради ради від                2022 року «Про проведення земельних торгів у формі електронного аукціону», протоколу про результати земельних торгів N.               , яка є власником земельної ділянки, з однії сторони, та Орендар —                           , в     особі                , що діє на підставі     , з другої сторони, уклали цей договір про таке.

 

Предмет договору

 

1.Орендодавець надає, а орендар приймає у строкове платне користування земельну ділянку, в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом — ставок. загальною площею 33,0000 га. у тому числі земельна ділянка під водою (водним простором) площею — 26,9242 га, розташована   за межами с.Мартинівка, на території Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області на р.Гнилоп’ятка,  лівій притоці р.Гнилоп’ять, басейн р.Тетерів, для рибогосподарських потреб.

Об’єкт оренди

2.В оренду передається земельна ділянка загальною площею 33,0000 га, кадастровим номером 1820885200:11:000:1006, у тому числі земельна ділянка під водою (водним простором) площею — 26,9242 га,  цільове призначення земельної ділянки: для рибогосподарських потреб (код згідно КВЦПЗ 10.07), яка розташована за межами с. Мартинівка, на території Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області на р.Гнилоп’ятка,  лівій притоці р.Гнилоп’ять, басейн р.Тетерів,, та водний об’єкт (водний простір), ставок площею водного простору площею 26,9242 га, об’єм при HПP —457,70 тис. м³ .

Рибогосподарська технологічна водойма згідно з цим договором надасться в оренду з урахуванням Закону України «Про аквакультуру» .

3.На земельній ділянці розташовані об’єкти інфраструктури: гребля. Тип, конструкція

Гребля глуха,земляна, відсипна із суглинку,проїжджа. Ширина проїжджої частини 5 м. Довжина по гребеню 224,0м, ширина-10,0м, максимальна висота 7,5м. Закладання укосів:верхнього 1:2,8 низового-1:1,5;  Кріплення укосів: верхнього – залізобетонні плити, посів трав, низового- посів трав,дерев.  Водоскидна споруда шахтний водоскид. Водовипускник донний трубчастий, розташований в центральній частині греблі. Вхідний оголовок шахтного типу прямокутного перерізу,висота-5 м. Передня стінка обладнана плоским дерев’яним затвором. Напір на порозі-3,1м.Водовідна частина у вигляді 3-х труб із залізобетонних блоків ТП 200Х200Х100, довжина труб-37 м. Матеріал :залізобетон, збірний залізобетон. Пропускна здатність водоскидної споруди — 30,4 м³/с.

4.Нормативна грошова оцінка земельної ділянки на дату укладення цього договору становить                      гривень.

5.Об ’єкт оренди має такі  недоліки,  що можуть  перешкоджати  його ефективному використанню: вiдcутні.

6.Інші особливості об’єкта оренди, які можуть вплинути на орендні відносини відсутні.

 

Строк дії договору

 

7. Цей договір укладено на  25 років.

Після закінчення строку, на який укладено цей договір, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди на новий строк.

У такому випадку орендар повинен не пізніше ніж за 30 днів до закінчення строку. на який укладено цей договір, повідомити письмово орендодавця про намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди на новий строк.

До листа-повідомлення про укладення договору оренди на новий строк орендар додає проект відповідного договору.

 

Оренди а плата

 

8. Орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі та розмірі:

за земельну ділянку   

 
   
 

 

(розмip орендної плати у гривнях із зазначенням умов її внесення відповідно до бюджетної класифікації)

за водний об’єкт                                                                                                                 

(розмір орендної плати у гривнях із зазначенням умов iï внесення відповідно до бюджетної класифікації)

9.Обчислення розміру орендної плати здійснюється за:

водний об’єкт - відповідно до Методики визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти, що затверджусться Міндовкіллям;

рибогосподарську технологічну водойму - відповідно до Методики визначення розміру плати за використання на умовах оренди частини рибогосподарського водного об скта. рибогосподарської технологічної водойми, що затверджуеться Мінагрополітики;

земельну ділянку - з урахуванням коефіціснтів індексаціі’, визначених законодавством, за затвердженими Кабінетом Міністрів України формами, що заповнюються під час укладання a6o зміни умов договору оренди.

  1. Орендна плата вноситься у такі строки:

за перший рік - не пізніше ніж протягом трьох банківських днів з дня укладення цього договору. Починаючи з наступного року - відповідно до Податкового кодексу України.

 

 

1 1. Розмір орендної плати переглядається щорічно у разі:

  1. зміни умов господарювання, передбачених цим договором;
  2. зміни граничних розмірів орендної плати, визначених Податковим кодексом України, підвищення цін i тарифів, зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством;
  3. зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки комунальної власності;
  4. погіршення стану об’єкта оренди, що сталося не з вини орендаря, що підтверджено документами ;
  5. в інших випадках, передбачених законом.

Розмір орендної плати за земельну ділянку комунальної власності, яка передана в оренду за результатами земельних торгів, не може переглядатися у бік зменшення.

  1. У разі невнесення орендної плати за землю та/або водний об’єкт у строки, визначені цим договором:

у десятиденний строк сплачується штраф у розмірі 100 відсотків річної орендної плати, встановленої цим договором;

стягується пеня у розмірі 0,3% відсотків річної орендної плати за кожний день прострочення з урахуванням вимог Закону України “Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’ язань”.

 

Умови використання об’скта оренди

 

  1. Передача водного об’єкта в оренду здійснюється за наявності паспорта водного об’єкта, а в разі надання в оренду рибогосподарської технологічної водойми - паспорта та/або технічного проекту рибогосподарської технологічної водойми.
  2. Використання земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом здійснюється лише для цілей, визначених цим договором.
  3. Використання об’єкта оренди здійснюється з дотриманням Водного та Земельного кодексів України, а також інших законодавчих актів.
  4. Дотримання зобов’язання щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта.
  5. Експлуатація ставка здійснюється відповідно до встановлених Держводагентством режимів роботи.
  6. Використання водного об’єкта здійснюється без створення перешкод у здійсненні права загального водокористування (крім випадків, визначених законом) та у здійсненні спеціального водокористування відповідно до виданих дозволів.
 
  1. Інші умови відсутні.

 

Умови повернення об’єкта оренди

 

  1. Після припинення цього договору орендар повертає орендодавцеві свій примірник паспорта водного об’єкта.

21. Після припинення цього договору орендар повертає орендодавцеві об’єкт оренди у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав його в оренду.

Орендодавець у разі погіршення екологічного та/або хімічного стану водного об’єкта має право на відшкодування збитків у розмірі, визначеному сторонами. Якщо сторонами не досягнуто згоди про розмір відшкодування збитків, спір розв’язується у судовому порядку.

У разі погіршення якості гpyнтового покриву та інших корисних властивостей орендованої земельної ділянки aбo приведення її у непридатний для використання за цільовим призначенням стан збитки, що підлягають відшкодуванню, визначаються відповідно до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 р. 284 (ЗП України, 1993 р., 10, ст. 193).

  1. Здійснені орендарем без згоди орендодавця витрати на поліпшення об’єкта оренди. які неможливо відокремити без заподіяння шкоди цій ділянці, не підлягають відшкодуванню.
  2. Поліпшення стану об’єкта оренди, проведені орендарем за письмовою згодою з орендодавцем, не підлягають відшкодуванню.
  3. Орендар мас право на відшкодування збитків, заподіяних внаслідок невиконання орендодавцем зобов’ язань, передбачених цим договором.

Збитками вважаються:

фактичні втрати, яких орендар зазнав у зв’язку з невиконанням a6o неналежним виконанням умов цього договору орендодавцем, а також витрати, які орендар здійснив aбo повинен здійснити для відновлення свого порушеного права;

доходи, які орендар міг би реально отримати в разі належного виконання орендодавцем умов цього договору.

  1. Розмір фактичних   витрат орендаря   визначається на підставі документально підтверджених даних.

 

Обмеження (обтяження) щодо використання обєкта оренди

 

  1. На орендовану земельну ділянку відомості про обмеження у використанні земельної ділянки, встановлені Порядком ведення Державного земельного кадастру, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. № 1051, не зареєстровані.
  2. Передача в оренду земельної ділянки, водного об’єкта не є підставою для припинення aбo зміни обмежень (обтяжень) та інших прав третіх осіб на таку ділянку i встановлених земельних сервітутів.
  3. Передача в суборенду земельної ділянки у комплексі з розташованим на ній водним об’сктом іншим суб’ектам господарювання заборонясться.

 

Права та обов’язки орендодавця

 

  1. Орендодавець має право вимагати від орендаря:

використання земельної ділянки за цільовим призначенням згідно з цим договором ;

 

додержання Водного та Земельного кодексів України, а також інших законодавчих актів;

дотримання режиму водоохоронних зон, прибережних захисних смуг, пляжних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон, зон особливого режиму використання земель та територій, які особливо охороняються разі наявності);

дотримання зобов’язання щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта;

експлуатації ставка відповідно до встановлених в установленому порядку режимів роботи, а також необхідність оформлення права користування гідротехнічними спорудами та права спеціального водокористування;

своєчасного внесення орендної плати за земельну ділянку та водний об’єкт.

  1. Орендодавець зобов’язаний:

передати в користування земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у стані, що відповідає умовам цього договору ;

під час передачі земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом в оренду забезпечувати відповідно до закону реалізацію прав третіх осіб щодо орендованої земельної ділянки;

не вчиняти дій, які перешкоджають орендареві користуватися орендованою земельною ділянкою та водним об’єктом;

відшкодувати орендарю капітальні витрати, пов’язані з поліпшенням стану об’єкта оренди, яке проводилося орендарем за згодою орендодавця;

попередити орендаря про особливі властивості та недоліки земельної ділянки, які у процесі її використання можуть спричинити екологічно небезпечні наслідки для довкілля або призвести до погіршення стану об’єкта оренди.

 

Права та обов’язки орендаря

 

  1. Орендар має право:

-самостійно господарювати на землі та водному об’єкті з дотриманням умов цього договору та вимог законодавства;

-отримувати продукцію i доходи;

-здійснювати   в установленому законодавством порядку за письмовою згодою  орендодавця будівництво гідротехнічних споруд.

  1. Орендар зобов’язаний:

-приступати до використання земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у строки, встановлені цим договором, але не раніше дати державної реєстрації відповідного права оренди;

-виконувати встановлені щодо об’єкта оренди обмеження (обтяження) в обсязі, передбаченому законом або цим договором ;

п’ятиденний строк після державної реєстрації права оренди земельної ділянки комунальної власності надати копію цього договору відповідному податковому органові та територіальному органові Держводагентства;

-своєчасно та в повному обсязі сплачувати орендну плату за об’єкти оренди;

 

-здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта, експлуатації ставка відповідно до встановлених Держводагентством режимів роботи;

разі необхідності оформити право користування гідротехнічними спорудами та право спеціального водокористування;

-під   час використання прибережних захисних смуг дотримуватися вимог щодо обмеження господарської діяльності, встановлених законодавством;

- дотримуватись правил загального водокористування (ст..47 Водного Кодексу України);

-після припинення цього договору повернути свій примірник паспорта водного об’єкта орендодавцю.

  1. Інші права та обов’язки сторін відсутні.

 

Ризик випадкового знищення aбo пошкодження обєкта оренди чи його частини, заподіяння шкоди третім особам

  1. Ризик випадкового знищення a6o пошкодження об’єкта оренди чи його частини несе орендар.

Ризик заподіяння шкоди третім особам у результаті невиконання , a6o неналежного виконання орендарем умов договору несе орендар.

 

Страхування об’єкта оренди

 

  1. Згідно з цим договором об’єкт оренди не підлягає страхуванню на період дії цього договору у порядку, встановленому законодавством.

 

Зміна aбo припинення договору

 

  1. Зміна цього договору здійснюється у письмовій формі за взаємною згодою сторін.

Уразі не досягнення згоди щодо змінення цього договору спір розв’язується у судовому порядку.

Цей договір припиняється у разі:

- закінчення строку,  на який його було укладено;

- викупу земельної       ділянки      для    суспільних потреб aбo примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом ;

-ліквідації юридичної особи  орендаря aбo припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;

-смерті фізичної  особи - орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб. зазначених у статті 7 Закону України “Про оренду землі , від виконання цього договору :

порушення умов користування об’сктом оренди; розірвання цього договору.

Цей договір припиняеться також з інших підстав, передбачених законом.

  1. Цей договір може бути розірвано за: взаємною згодою сторін;

рішенням суду на вимогу однієї із сторін внаслідок невиконання другою стороною обов’язків, передбачених цим договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження об’єкта оренди, яке істотно перешкоджає його використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

  1. Розірвання цього договору в односторонньому порядку  допускасться.

Умовами розірвання цього договору в односторонньому порядку с ухилення орендаря від виконання обов’язків, передбачених пунктом 32 цього договору.

  1. Перехід права власності на орендовану земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом до іншої особи, а також реорганізація юридичної особи - орендаря не є підставою для зміни умов договору aбo його розірвання.
  2. Право на орендовану земельну ділянку в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у разі смерті фізичної особи - орендаря, засудження aбo обмеження дієздатності за   рішенням   суду   переходить   до   спадкоємців    aбo    інших    осіб,    які використовують об’єкт оренди разом з орендарем.

 

Відповідальність сторін за невиконання aбo неналежне виконання цього договору

 

  1. За невиконання aбo неналежне виконання цього договору сторони несуть відповідальність відповідно до закону та цього договору.
  2. Сторона, яка порушила зобов’язання, звільняється від відповідальності, якщо вона доведе, що це порушення сталося не з вини.

 

Прикінцеві положення

 

  1. Цей договір набирай чинності з дати його укладення.
  2. Цей договір укладено у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких зберігається в орендодавця (уповноваженої ним особи), другий - в орендаря.
  3. За згодою сторін у цьому договорі оренди можуть зазначатися інші умови.
  4. Невід’ємними частинами цього договору є:

паспорт водного об’єкта;

витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку ;

акт приймання-передачі земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом;

протокол про результати земельних торгів №   

 

Реквізити сторін

 

 

Орендодавець

 

Райгородоцька сільська рада

 

Юридична адреса: 13337, вул..Соборна, 11

С.Райгородок, Бердичівський район

 

Р/р UA888999980000033219815006758

в ДКСУ у м. Києві,

МФО 899998,

код ЄДРПОУ 37752874

 

 

Сільський голова

 

 

______________        М.Ю.Самчик

       (підпис)

М.П.

Орендар

 

_______________________________________

 

Місце проживання: __________________________

_____________

РНОКПП _____________

 

 

 

 

 

 

_____________     _____________

   МП         (підпис)

 

 

 

Договір погоджено з Держводагентством

 

 
   
 

 

(ініціали та прізвище  уповноваженої особи Держводагенства)

 

 

 

 

 

                                       20        р.

 

Додаток

до договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом

від                        2023 р.

 

РОЗРАХУНОК

розміру орендної плати за наданий в оренду водний об’єкт на 2023 рік

Характеристика водного об’єкта, згідно з паспортом водного обєкта та документації із землеустрою.

Місцезнаходження:  за межами с.Мартинівка, на території Райгородоцької сільської ради Бердичівського району Житомирської області на р.Гнилоп’ятка,  лівій притоці р.Гнилоп’ять, басейн р.Тетерів.

Кадастровий     номер         земельної   ділянки      на      якій   знаходиться         водний       обєкт:1820885200:11:000:1006   .

 

 

Складові формули розрахунку

 

Вихідні данні

По

Розмір плати за наданий в оренду водний

об’єкт грн. за рік)

 

14987,85

Фп

Фіксована середня плата за надані в оренду водні об’єкти по Україні

162,7

1 62,7

к1

Цілі надання водного об’єкта

рибогосподарські

потреби

1,2

K2

Тип водного об’єкта

ставок

1,1

К3

Місцезнаходження водного об’єкта

за межах

населеного пункту

1,5

 

K4

 

Тип водного об’єкта за розміщенням

русловий,з можливістю

регулювання

 

1,2

K5

Середня глибина водного об'єкта при HПP

1,70 м

1,2

K6

Відсоток заростання водного об’єкта

17 %

1,2

S

Площа водного об’єкта

26,9242 гектарів

26,9242

 

  1. Розрахунок розміру орендної плати.

 

По = 162,7 х 1,2 х 1,1 х 1,5 х 1,2 х 1,2 х 1,2 х 26,9242 14987,85грн.

(чотирнадцять тисяч дев’ятсот вісімдесят сім грн. 85 коп.).

Розрахунок проведено відповідно до Методики визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти, затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 28.05.20l3p. №236.

 

 

(посада)                                                                                (П.І.П)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь