Райгородоцька громада
Житомирська область, Бердичівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз’яснення щодо внесення змін до планів діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів, у тому числі в частині виключення з них проєктів регуляторних актів

Дата: 03.11.2022 16:11
Кількість переглядів: 79

 

Правові та організаційні засади реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності визначаються Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон).

Відповідно до вимог статті 7 Закону кожен проєкт регуляторного акта повинен бути обов’язково включений відповідним регуляторним органом до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів (далі – План діяльності) на наступний календарний рік.

Згідно з вимогами Закону План діяльності повинен містити визначення видів і назв проєктів, цілей їх прийняття, строків підготовки проєктів, найменування органів та підрозділів, відповідальних за розроблення проєктів регуляторних актів.

Положеннями статті 7 Закону визначено порядок підготовки та розгляду проєкту регуляторного акта, що не внесений до Плану діяльності відповідного регуляторного органу, згідно з яким регуляторний орган повинен внести зміни до цього Плану не пізніше десяти робочих днів з дня початку підготовки проєкту регуляторного акта або з дня внесення такого проєкту на розгляд до регуляторного органу, але не пізніше дня оприлюднення цього проєкту.

При цьому Законом не передбачено механізму щодо виключення з Плану діяльності запланованих проєктів регуляторних актів, що втратили свою актуальність або строк підготовки яких був перенесений на інший календарний рік.

Водночас частиною третьою статті 7 Закону встановлено, що затверджені Плани діяльності, а також зміни до них оприлюднюються у спосіб, передбачений статтею 13 цього Закону, не пізніш як у десятиденний строк після їх затвердження.

Отже, у разі внесення будь-яких змін до Плану діяльності, у тому числі щодо виключення з Плану діяльності проєкту регуляторного акта, такі зміни підлягають обов’язковому оприлюдненню відповідно до вимог Закону.

Планування діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування з підготовки проектів регуляторних актів відповідно до вимог статі 32 Закону здійснюється в рамках підготовки та затвердження планів роботи відповідних рад у порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та регламентами відповідних рад, з урахуванням вимог частин третьої та четвертої статті 7 Закону.

Тобто, особливості планування проектів регуляторних актів рад, у тому числі щодо внесення змін до Планів діяльності (виключення проектів регуляторних актів з Планів діяльності), можуть бути визначені регламентом відповідної ради з врахуванням вимог статей 7 та 32 Закону.

З огляду на зазначене, забезпечення регуляторним органом планування діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів, оприлюднення Плану діяльності та змін до нього відповідатиме вимогам статті 5 Закону, а також принципам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, закріпленим статтею 4 Закону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь